Feloeka tocht

Feloeka op de Nijl Aan boord van de feloeka
Dezelfde harde wind gooit roet in het eten voor de geplande tocht met een feloeka, een traditionele zeilboot waarmee sinds mensenheugenis de Nijl bevaren wordt. De toeristenpolitie laat geen feloeka's toe op de nijl. We brengen een bezoek aan het Nubisch museum in afwachting van beter weer.
Op de Nijl Rond twaalf uur is de wind dusdanig afgenomen dat we een poging gaan wagen met de feloeka. We moeten tegen de wind in, dus we zigzaggen over de Nijl. (zie movie pagina) Feloeka's op de Nijl
Na een tijdje wordt het toch te gevaarlijk en leggen we aan op elephantine eiland.
Half afgebouwd hotel Ik maak een korte wandeling over het eiland, en dwaal door een half afgebouwd hotel. Het is niet meer dan een betonnen skelet. Overal liggen stukken betonijzer. In een donker stuk heeft zich een kolonie vleermuizen genesteld.

Omdat het op een gegeven moment te laat is om nog naar Kom Ombo te varen, wordt besloten om naar het nubische dorp te varen waar de 'bemanning' vandaan komt. Hier leggen we aan om te overnachten aan boord van de feloeka.
Ik had de minaret 's avonds al zien staan, en inderdaad werd ik de volgende dag rond 04:00 gewekt door de gebeden vanaf die minaret. Nubisch dorp
Ontwaken op de feloeka Gelukkig weet ik weer in te slapen om rond 05:15 op te staan. Nog net op tijd voor een sanitaire stop aan land. We moeten terugvaren naar Aswan, want we mogen ons konvooi naar Luxor niet missen.


Na een dagje acclimatiseren in Luxor reizen we per nachttrein door naar Ca´ro. Onze vakantie zit er weer op. In de nachttrein reizen we tweede klasse, wat wil zeggen dat we slapen in een soort vliegtuigstoelen, waarbij de leuning naar achteren kan. De hele nacht door lopen mensen van/naar het barretje in de trein voor een kopje thee. Uiteindelijk val ik toch in slaap.