We kunnen vandaag de keuze maken tussen een trip naar Abul Simbel, danwel lokaal iets gaan zoeken.
Zelf heb ik gekozen om lokaal iets te gaan bekijken, doch ter completering heb ik ook de andere keuze toegevoegd.

Philae

Het wordt weer warm vandaag dus we doen het maar eens rustig aan. We huren een busje met chauffeur annex gids voor een bezoek aan het eiland Philae. Op dit eiland staat een tempel die letterlijk weer boven water is gehaald. Nadat men de nieuwe dam had gebouwd kwam de tempel onder water te staan. Omdat men dat eigenlijk toch wel zonde vond, heeft men daarna met hulp uit het buitenland een dam rond het verzonken eiland gebouwd, het water er uit gepompt, de tempel in stukken gezaagd en een eindje verderop (op Philae) weer opgebouwd. Philae
Tempel op Philae De tempel is mooi, maar het is eigenlijk te warm om er rond te lopen. Het is vandaag 39 graden in de schaduw, temperaturen die men normaal in juni heeft. We hebben dus een kleine hittegolf.

Als we 's middags verkoeling gaan zoeken in het zwembad begint het op een gegeven moment harder te waaien. Als ik naar de lucht kijk, dan zie ik dat de lucht geel is van het opgewaaide zand, afkomstig van de west-bank van de Nijl. Op een gegeven moment is het zelfs zo erg dat ik recht tegen de zon in kan kijken.

Abu Simbel

De tempel van Abu Simbel behoort tot de meest imposante van Egypte. Hij ligt echter nog zuiderlijker, wat betekent dat het er nog warmer zal zijn. Omdat het 's morgens nog koeler is (en rustiger bij de tempel) is het plan om er om 07:00 uur te arriveren. Het is 2 uur rijden, dus men vertrekt om 05:00 vanaf het hotel. Gelukkig kiest slechts de helft van onze groep voor Abu Simbel, zodat ieder in de bus een bankje heeft om op te slapen.

Eenmaal aangekomen blijkt te rust tegen te vallen. Er is een grote groep vlak voor de onze gearriveerd, en zij hebben besloten om met zijn allen rondom de kaartverkoop te gaan staan, zodat onze reisleider nauwelijks kaartjes kan kopen.

De kolossale beelden van Ambu Simbel zijn uit de rotsen uitgehouwen. De beelden zijn meer dan 20 meter hoog. Ze representateren Ramses II, zijn moeder koningin Tura, zijn vrouw Nefertari en enkele van zijn kinderen.

Abu Simbel Abu Simbel