Tunesië


Tunesië: Meer info

Klimaat

De beste reistijd is in ons voor- en najaar. In de zomer is het veel te warm. De temperatuur in de sahara kan oplopen tot 50 graden celcius. Zelf ben ik in Maart geweest, en toen waren de temperaturen heel plezierig. Nog later (in Mei) wordt het behoorlijk warm, vooral in de Sahara, en niet te vergeten in de landcruisers

Geld

Een tunesische dinar was in mei 2000 ongeveer f 1.75 waard (0.80 euro), en is niet buiten Tunesië verkrijgbaar. Op het vliegveld en in Tozeur is er de mogelijkheid om geld te wisselen, of te pinnen. Het leven in Tunesië is vrij goedkoop. Voor een maaltijd in een restaurant ben je 6 tot 8 dinar kwijt. Voor souveniers worden meestal in het begin hoge prijzen gevraagd, dus afdingen is een must.

Elektriciteit

Op de meeste plaatsen heeft Tunesie een voltage van 220 V. Onze 'platte' stekkers passen in de Tunesische wandcontactdozen, zodat het opladen van b.v. een accu geen problemen op hoeft te leveren

Telefoneren

Overal in Tunesie vind je 'Taxi-Phone' bedrijfjes, waar je naar het buitenland kunt bellen. Bellen naar Nederland kost bijna een dinar (1.75) per minuut. Tunesie kent een GSM netwerk. Ik heb Belgische mede-reizigers naar huis zien bellen, maar op de site van de Nederlandse PTT vind ik niets over een overeenkomst. Het GSM niet is overigens niet overal beschikbaar. Een alternatief is om on Douz een e-mail te versturen. Kosten: 3 Dinar per uur.

Bevolking

De souvenierverkopers kunnen een beetje opdringerig zijn. De bevolking zelf is uiterst vriendelijk. Zodra je iets buiten de touristencentra bent, wordt je nog volop gegroet.

Fotograferen

Het beste is om een niet al te gevoelige film te nemen, dit in verband met het felle licht en de sterke contrasten. Een film van 100 a 200 ASA is het beste. De Islam verbied het afbeelden van personen, vandaar dat u altijd toestemming moet vragen voor u iemand op de foto zet. Fotorolletjes zijn iets duurder dan hier in Nederland.

Links

http://www.sawadee.nl, de reisorganisatie
Reisbeschrijving van sawadee

links

tunesië.pagina.nl
tunesie.startpagina.be
Mariska's reis naar Tunesië heeft dezelfde reis gemaakt

e-mail

Als je wilt kun je me e-mailen. click dan op de home button.

Johan Siegers