Fethiye

We zijn net Selçuk uitgereden of we stuiten op een afzetting van de snelweg. Er is geen omleiding aangegeven, we worden simpelweg een afrit opgedwongen en aan ons lot overgelaten. Gelukkig weet de chauffeur ons toch weer in de juiste richting te brengen.

We houden een korte stop in Mugla, waar een grote bazaar wordt gehouden met groente, kruiden, kleding, etc. Leuk om eens over te lopen, niet alleen om de goederen te zien, doch ook om de mensen te bekijken. De marktkooplui hebben soms prachtig getekende gezichten, en dragen traditionele kledij. Als Ina (van ons groepje) een foto maakt van een oude vrouw die groenten verkoopt, biedt ze aan een foto naar haar op te sturen. De vrouw woont echter in een klein dorp en weet haar adres niet.

Groenten markt en Bazaar Groenten markt

Boottocht

In Fethiye heb ik met een klein groepje een boottocht gemaakt langs 12 eilanden. Onderweg wordt in een aantal fjorden gestopt om ons de gelegenheid te geven om te zwemmen. Voor de tocht heb je keuze uit kleine boten en grotere. Het schijnt dat je in het hoogseizoen de grote boten moet mijden, omdat die dan overvol zitten. In Mei is het echter nog zo rustig dat het niet veel uitmaakt.

Onze boot Een van de eilanden Een van de eilanden

Bij vertrek is het enigszins bewolkt weer, en er valt zelfs een enkele regendruppel. Gedurende de ochtend knapt het weer behoorlijk op, zodat het toch nog een mooie dag is geworden. De omgeving is ook prachtig. Rotsen uit lava-gesteente, restanten van oude gebouwen, soms half in het water (erg leuk om in te zwemmen) en een blauwe zee die met geen pen te beschrijven is. Ook de foto's kunnen de intensiteit niet bevatten.

Gedeeltelijk onder water staand huisje Het lijkt wel lava gesteente

Het water is al lekker om in te zwemmen, nog niet echt warm, doch ook niet koud. Er was ons lunch aan boord beloofd, doch het leek er op alsof men de restjes van de vorige dag opnieuw had opgewarmd. De vis was veel te gaar, en de andere gerechten zijn al niet veel beter.

In de haven van Fethiye lopen diverse honden, met oormerk. Ze zien er goed verzorgd uit, dus kennelijk neemt men het hier niet zo nauw met de Islamitische stelling dat honden onreine dieren zijn.